Упатства за слинг марама со алки

Бебето треба да биде поставено вертикално на вашите гради, доволно високо да може да го баците во главчето.

За удобно и сигурно носење во слингот,  треба да постигнете длабоко седло (како лулка) каде што коленцата на бебето ќе бидат повисоко од неговото газе. Тоа значи дека не треба да има ништо вишок материјал на долниот раб на слингот, за да може коленцата да бидат поставени добро и високо.

Како да го постигнете тоа?

Откако ќе го поставите бебето во слингот, одете со раката позади ваш грб и повлечете го сиот вишок материјал од долниот раб на слингот, странично преку колковите и донесете го до коленцата на бебето

Повлечете го  и сиот вишок материјал што го има под газето и потоа повлечете  нагоре кон прстените. Газето ќе упадне убаво во слингот, како во лулка

Подигнете го сосема малку бебето нагоре, со другата рака под газето (за да се ослободат алките од тежината) и повлечете го странично горниот раб на слингот низ алките за да се затегне убаво и да нема ништо вишок материјал.

Видеа:
Новороденче
Новороденче
Местење, доење
Одбегнете можни грешки

Како да постигнете ноџињата да останат во М положба

БОЧНО, на колк

Каде со опашката

Како да го извадите бебето од слинг кога спие

 

 

 

 

 

 

 

06.11.2009 16:37:16