BebeSling.mk


Извадок од прославената книга на Џин Ладлоф “Континиум концепт – во  потрага по изгубената среќа“
Оваа книга, објавена во 1975 г.  имала огромно влијание на “babywearing”-от.  Во неа авторката го опишува животот на едно племе во  џунгла во Јужна Америка, кои што своите бебиња секогаш ги носeле во раце ...

“Ако треба да одберам  книга која би им ја дал на идните родители, тоа би била оваа“
George Leonard

14.11.2009 22:50:20

BebeSling.mk


КОНЦЕПТ МАМА од Александра Шекутковска Докоска 
Модерен прирачник за бременоста, раѓањето, почеток на мајчинството и градењето доверба во себе и своето тело

Концепт Мама е моќна алатка за самоподдршка, конструирање на целовит и балансиран пристап и градење самодоверба во себе како родител

16.10.2018 10:46:16

BebeSling.mk

Родителство со срце или поврзано родителство (Attachment Parenting) е стил на родителство кое се темели на интуитивен пристап на задоволување на потребите на детето. Така, меѓу детето и родителот се развива меѓусебна доверба ...

30.11.2009 15:18:43

BebeSling.mk

Се‘ почесто гледаме родители кои своите бебиња ги носат на себе, удобно сместени во различни видови на носилки. Овој начин на носење станува се‘ попопуларен и тоа со причина: овие меки носилки (носилки направени од ткаенина во кои бебето е сместено во природна положба, исто како кога би го држеле во раце) се покажале како едноставно, практично ...

30.11.2009 22:32:38

BebeSling.mk

Кога ќе се вратите дома со своето бебе кое цело време спие, се‘ уште изморено од своето доаѓање на овој свет, не ви паѓа ни на крај памет дека тоа исто мило и слатко бебе ...

03.11.2010 14:50:59