Почетна - Bebe Sling

За полесно родителство и повесело и посреќно детство ...

Сакаме да се носиме !

 

Добро за бебето, добро и за вас

Бебето сака да биде во ваша прегратка ... тоа е биолошка потреба за непосреден физички контакт која сите бебиња ја имаат. Познатото опкружување како што е топлината на вашето тело, отчукувањето на срцето, дишењето, движењето, сето тоа му помага на бебето полесно да се прилагоди на новиот свет.

Марамите и меките носилки ви помагаат носењето да биде полесно и удобно и да имате слободни раце. Но најмногу му помага на вашето бебе да биде точно таму каде што сака да биде!

Привиено на вашето тело тоа се чувствува сигурно, заштитено и сакано.

 

Кога бебето го носите ...

Тоа плаче помалку

подобро ја регулира телесната температура, дишењето, варењето

вашето движење му ги јакне мускулите и смирува грчевите подобро од било што друго

Спие помирно и подолго, а кога е будно е поспокојно и опуштено, што е добро за неговиот развој

Учи повеќе, бидејќи е во центар на сите случувања - гласови, звуци, движења, опкружување ... кога ќе се замори од сето тоа, едноставно ќе заспие на вашите гради (што има поубаво?)

 

Спротивно на врежаните мислења, носеното бебе се осамостојува порано и има поголема самодоверба!

 

Носете го во добра носилка која обезбедува целосна потпора на бебето и негова правилна положба, а вам удобно носење и за подолг период

Грбчето благо заоблено, ноџињата поставени во т.н. положба на жапче (frog leg position) што е добро за правилен развој на колковите

Ќе бидете задоволни и вие и вашето бебе

Може да шетате, работите, пазарите, готвите, бидете на компјутер, играте со постарото дете

Всушност, заедно може да правите се'

Дискретно и лесно да го надоите своето бебе кај и да сте ... а самата близина овозможува и подобра лактација

Рацете ви се слободни, носењето не е заморно и се разбира, може да се движите секаде

 

Марами и носилки што може да ги најдете во Бебе Слинг

 

 

Boba Wrap, долга еластична марама за носење уште од првиот ден па до 1,5 година.

Посебно мека, пријатна и удобна за носење!

Обезбедува цврста прегратка и директен контакт.

Носењето е удобно и за подолг период, бидејќи тежината е распоредена преку двете раменици, грбот и половината.

 

 

 

                                                

 

Little Frog слинг марамата со алки е одличен избор за носење на детето уште од новороденче па до поголемо, додека има потреба.

Слингот важи за носилка што најбргу се мести и подесува.

Тој е универзален и корисен за во многу ситуации.

Одличен е за “кратки“ прошетки, кога треба бргу да го наместите детето, за доење, да го смирите, заспиете - ви овозможува слободни раце.

Слингот е најдобар избор за носење на страна, која положба децата особено ја сакаат.

Тежината е распоредена дијагонално преку вашиот грб.

 

 

 

Мека ергономска носилка Boba  4G за носење од новороденче (со уметок перниче) па до 4 години. Овозможува правилна положба на бебето во неа!

Се закопчува и подесува спрема телото како ранец. Прерамките и појасниот дел се екстра појачани и овозможуваат удобно носење подолго време и на поголема тежина (до 20 кг). 

100% квалитетен памук

Положби на носење: напред и на грб - детето е секогаш свртено кон вас.

Лесна и компактна, секогаш при рака кога ќе ви затреба!

 

 

ISARA V3 е мека ергономска носилка од 100% органски памук, со панел кој може да се подесува во висина и ширина, па така расте со вашето малечко. Секогаш совршено се прилагодува спрема детето.

Може да се користи за бебе од  1 месец (4 кг) па до 4 год. (20 кг). Нема потреба од уметок.

Мека е и лесна, едноставна  за користење.

 

Сите овие носилки се едноставни и лесни за користење, и најважно,  ергономски се што значи дека обезбедуваат правилна положба на бебето, дури и на новороденче: ноџињата се поставени во форма на буквата М, т.н положба на жапче, и грбчето е благо заоблено како буквата С (кога е помало).

 

Инспирирани се од традиционалните носилки какви што се користеле илјадници години наназад во сите делови од светот.

Денес се’ повеќе родители се враќаат на оваа стара пракса на носење на детето во марама или мека носилка !

 

Една опуштена прошетка во Барселона, кликнете тука

 

 

 

 

 

13/10/2009 19:16